Powered By Blogger

onsdag den 8. februar 2012

Resume: Gakkedede gangarter, vilde vitser, rallende råb!

børns kulturelle udtryksformer og værdier er artiklens mål,  den viden der er i den samfundsmæssige målestok er vigtig , når de unge skal begå sig i et traditionsopløst, globaliseret arbejdsmarked.
Hvorfor vi har læreplaner: vi har i gennem århundrede rost os selv for at være oplysnings- udannelse samt børne og ældreomsorgstænkende, og  efter at det er blevet lavet undersøgelse på overnationale organer og internationale undersøgelser, har man fundet ud af at danskerne ikke lever op til standaren, dette kræver nytænkning. derfor skal man idag igennem leg og kulturelle udtryksformer og værdier, give børnene lyst til at lære og udvikle sig allerede fra vuggestuen af. Fundamentet for hele børnekulturbegrebet er de 3 K´er (kultur for børn, kultur med børn, og kultur af børn.
Med børns kultur menes de kulturelle udtryk børn frembringer i deres egne netværk, d.v.s. deres legekultur, som består af udtryksformer og gener( lege,fortællinger,sange, rim og remser, gåder, vitser), men det rummer også æstetisk organiserede udtryk til øjeblikket(lyd, pjat, plagerier,gangarter m.m)



3 kommentarer:

  1. Hej Jane

    - Det går bare rigtigt godt for dig - at skrive i en blog!

    Venligst, Helen

    SvarSlet
  2. Dejligt at høre:) Jeg synes faktisk det gør det til en lidt mere spændene måde at arbejde på.

    SvarSlet
  3. Hej Jane!
    Flot skrevet. Skulle pædagog uddannelsen være oplysnings uddannelsen eller hvordan skal det forståes med at vi roser os selv..?

    Hilsen Tine!

    SvarSlet